Maailmassa on myös tonneittain vaihtoehtoista sapuskaa. Suurin ja ehkä merkittävin osa tuosta ruuasta koostuu hyönteisistä. Afrikassa ja muissa vähän köyhemmissä mestoissa nuo luonnon pienet eliöt on otettu tehokkaasti käyttöön ruokana. Myös muita eläimiä vedetään suihin ympäri maailmaa. Esimerkiksi Kiinassa voi kuka tahansa ostaa vaikka sian korvan välipalaksi. Maku ei välttämättä ole aina kohdillaan, mutta sellainen ruoka, kuten sian korvat tai rapeaksi paistetut toukat, ovat hyvin ekologisia. Ainakin useimmiten koska uskoakseni kaikki tuommoinen täytyy itse pyydystää eikä niitä kasvateta missään teholaitoksissa. Eli eiköhän tämän postauksen idea on kertoa, että kuinka länsimaalainen ruuantuotanto saastuttaa paikoitellen niin pirun paljon, että ympäistöaktivistit voisivat harkita muuttoa paikkaan jossa ruoan ekologisuus on kohdillaan. Idean sain tähän postaukseen katsottuani kolme jaksoa putkeen Madventuresia yöllä. Kannattaa tosissaan katsastaa kyseinen ohjelma jos on kiinnostunut siitä että millaista on ympäri maailmaa. Ohjelman kotisivuille pääsette tästä. Kiitos ja näkemiin.
Luonnosta saatu ruoka on aina hyvää, eikö?
-Johannes
Asiaa asiaa! :) Itse en kummiskaan pystyis syömään mitään ötököitä ;o (tietysti kun en oo tottunu;)) Mutta me Länsimaalaiset tosiaan ollaan totuttu niin fiiniin ruokaan (verrattuna esim. luonnon varassa asuviin maihin ja kehitysmaihin), ja usein vaan ajatatellaan niin lyhytnäköisesti että "mun nyt tekee mieli syödä tätä (vaikkapa hirveesti lihaa) nii syön" eikä sit ajatella pitemmälle just kuinka paljon se onvaikuttanu luontoon, ajatellen nyt vaikkapa noita lehmiä ja niiden metaanipääästöjä.Yks lihaton päivä viikossa, hei c´mon kyllä jokanen nyt niin pienen teon voi tehä maapallolle ja sen tulevaisuudelle oikeestiiii!!!
VastaaPoistaAivan niin :).Kuulemma jotkut hyönteiset ovatkin oikeasti tosi hyviä ja suolasnacksejen tapaisia.
Poista